Jump to content
Adobe Stock 329087251

Desinfektion og infektionsforebyggelse

med Desinfektionsskab Ozon

En række virksomheder i forskellige industrier er afhængige af enkel og effektiv desinfektion af tekstiler og udstyr uden at skulle skille det ad. Vores bud på en løsning er desinfektionsskabet Ozon a40Medi, som bl.a. bliver brugt af politiet, sundhedsvæsenet, beredskaber, plejesektoren, børnehaver og i sportsmiljøer. 

Når det er nemt at desinficere, gør du det oftere!

Hygio

Desinfektionsskab

En del udstyr kan være svært at desinficere, fordi det ikke tåler desinfektionsmidler, høje temperaturer eller en tur i vaskemaskinen. I vores desinfektionsskab kan du desinficere tøj, sko, beskyttelsesveste, åndedrætsværn og hjelme. Elektronik såsom computere, kommunikations- og måleudstyr kan også håndteres. 

Desinfektionsskabet er fremstillet i Finland og er CE-mærket.

Fordele ved desinfektionsskabet Ozon a40Medi:

  • Kan benyttes til rengøring af tøj, udstyr og arbejdsredskaber. Ozon muliggør lugtneutralisering og desinfektion, da det dræber mikroorganismer som bakterier, vira, sporer og skimmelsvamp.
  • Ozons rensende egenskaber bruges i dag på flere områder bl.a. til at reducere mængden af fedt i ventilationskanaler i storkøkkener, til at reducere lugt fra fedtudskillere, til at lugtsanere køretøjer, hotelværelser og boliger. Ozon er også egnet til at desinficere luft eller vand i forskellige tekniske processer.
  • Desinfektionsskabet a40Medi har tilpassede programmer og højere desinfektionseffekt og kan derfor anvendes til forskellige typer udstyr.
  • Desinfektionsskabet a40Medi er enkelt at tage i brug. Placér de emner, der skal behandles, i skabet, så luft kan cirkulere imellem dem. Vælg program på panelet og tryk på start. LED-lamperne viser forløbet af programmet, og hvornår det afsluttes. Døren låses automatisk, når skabet er i brug.
  • Desinfektionsskabet a40Medi kan sættes i drift i alle normale tørre og varme lokaler. Det er lydsvagt, og placeres ofte i haller, vaskerum eller garager. Rengøringsprocessen foregår i et lukket system, og skabet må ikke tilsluttes noget ventilationsanlæg. Ozon dannes af ilten i skabet og neutraliseres tilbage til ilt, inden skabet igen kan åbnes.
Adobe Stock 257322661

Politiet

Hver dag bliver politiet udsat for situationer, hvor smittestoffer, sekret og skadelige kemikalier kan true deres helbred. En del af politiets udstyr bliver varmt og svedigt under brug f.eks. beskyttelsesveste og hjelme. Det udstyr er også svært at vaske i maskine. Det kan opleves ubehageligt at arbejde og møde mennesker i ildelugtende udstyr, der ikke føles rent. Ved at behandle udstyret med ozon fjernes indgroede lugte, smittestoffer ødelægges og de fleste sundhedsskadelige kemiske forbindelser neutraliseres.

Desinfektionsskabet ozon a40Medi er velegnet til at desinficere tøj, sko, beskyttelsesveste, åndedrætsværn og hjelme. Det kan også benyttes til behandling af elektronik, såsom computere, radiotelefoner og måleudstyr. Efter et kørt program i skabet kan udstyret tages i brug med det samme.

Adobe Stock 787343365

Redningstjenester

Beredskabets tøj og udstyr bærer ofte spor af sod, røg og brændstof, som er svære at fjerne. Lugten af sod og brændstof forbliver, selvom tøj og udstyr vaskes. PAH'er (polycykliske aromatiske kulbrinter) repræsenterer yderligere en eksponeringskilde og udgør en sundhedsrisiko for alt personale i beredskabet. Ozon virker neutraliserende på PAH'er, som er stærkt kræftfremkaldende. De udgør i særdeleshed et problem for  beredskabsfolk, der aktivt bliver udsat for PAH’er i forbindelse med udførslen af deres arbejdsopgaver.

Desinfektionsskabet ozon a40Medi neutraliserer lugte, PAH’er, bakterier, vira, sporer og skimmelsvamp uden at slide på udstyr og tøj. Erfaringer viser, at desinfektionsskabet ozon a40Medi kan spare redningstjenester for flere hundrede tusinde kroner årligt, fordi det bliver muligt at genbruge forurenet, men ellers brugbart udstyr, som ellers ville være blevet kasseret. Efter et kørt program i skabet kan udstyret tages i brug med det samme.

Shutterstock 1985507396

Sundhedsplejen

I sundhedsvæsenet er det nogle gange svært at opretholde et godt hygiejneniveau for både patienter og personale. Udstyr kan ofte være svært at desinficere, da det ikke tåler høje temperaturer, desinfektionsmidler eller traditionel vask. Desinfektionsskabet ozon a40Medi kan bruges til at desinficere alle former for arbejdstøj, sko og udstyr, såsom vakuumsplinter, løftestropper, tæpper og tasker.

Grej som mange benytter, men som er svære at rengøre. Programmerne er effektive og desinficerer udover bakterier og vira også sporedannende mikrober og skimmelsvamp. De sensitive programmer kan også anvendes til behandling af elektronisk udstyr, såsom telefoner, computere, tastaturer og hjertestartere. Efter et kørt program i skabet kan udstyret tages i brug med det samme.

Adobe Stock 553231584

Børnepasning

Forebyggelse af spredning af forskellige infektioner er en vigtig opgave for personale, der arbejder med børn. Børn kan være impulsive og lege med mange typer legetøj og genstande i løbet af dagen, hvilket bidrager til let spredning af infektioner. Derfor er regelmæssig og effektiv rengøring vigtig. Mavesproblemer, influenza og forkølelse spreder sig hurtigt i børneinstitutioner.

Det er svært at rengøre legetøj, bøger, krea artikler, udklædningstøj, dyner og puder, fordi de ikke tåler høje temperaturer, desinfektionsmidler eller nogle gange endda vask i vand. Med desinfektionsskabet ozon a40Medi er det enkelt at opfriske og desinficere både i en akutsituation og som en del af den almindelig rengøringsrutine. Efter et kørt program i skabet kan tingene tages i brug med det samme.

Spørgsmål? Kontakt os direkte!

Ferno norden 31 preferred
qr code for Jennie Mortensen
Name
Jennie Mortensen
Position
Customer Service Manager
E-mail
jennie@fernonorden.com
Phone
+45 43 62 43 16
Ferno norden 28
qr code for Kent Juul Østberg
Name
Kent Juul Østberg
Position
General Manager
E-mail
kent@fernonorden.com
Phone
+45 20 81 12 41

© 2024 Ferno Norden