Jump to content
Adobe Stock 139235343

Redning i ekstreme miljøer

Det er svært at beskrive redningsudstyr til redningsopgaver i generelle vendinger, da det kan omfatte alt fra vandredning, bjergredning, højderedning, redning i utilgængeligt terræn og i f.eks. trange rum.

Baseret på opgaven kan valget og behovet for udstyr derfor variere meget, herunder muligheden for håndtering af stærkt nedkølede personer (hypotermi).

Dsc7147 970x648 20190714204408 OPT

Skov-, mark- og bjergredning

Redningsarbejde i svært tilgængelige miljøer som i skov-, mark- og bjergområder etc. stiller særlige krav til udstyr. I visse situationer skal udstyret transporteres i hånden, og tilskadekomne skal reddes i stejle omgivelser. 

Ferno producerer selv produkter, der er specielt designet til anvendelse i miljøer som f.eks. ujævnt terræn. Sortimentet omfatter alt fra hjul til redningsbårer til udnyttelse af et letvægtsmateriale som titanium, der gør transport af udstyr over længere afstande nemmere.

Produkter og tilbehør til utilgængelige miljøer

Mg 3541 copia 20220511092057 OPT

Vandredning og maritime miljøer

Vandredning og redningsarbejde i vand og utilgængelige miljøer stiller store krav til personale og udstyr. Ferno er en global aktør, der tilbyder produkter specielt udviklet til redningsindsatser i vandmiljøer såsom evakueringsudstyr, redningsbårer og flydehjælpemidler med mere.

En redningsopgave i et vandmiljø kan variere meget, og valget af udstyr vil afhænge af skadesituationen.

Produkter og tilbehør for vandredning

Orizzontale pulita xt 20220511092831 OPT

Redning i trange rum

Inden for industrien, i forskellige bygge- og anlægsmiljøer eller ved arbejde med f.eks. vand og kloak foregår arbejdsgangene ofte i særligt udsatte miljøer som f.eks. trange rum eller i  højderne. Der findes klare love og regler, som stiller krav til indretning af arbejdspladsen, ventilation, risikovurderinger og udstyr osv. 

En del af dette arbejde er at have en plan for redning og evakuering ved akutte skader eller sygdom blandt personalet. Det er essentielt, at der foreligger en udarbejdet plan, og at udstyret er på plads, så akutsituationer kan håndteres. Valg af udstyr til din virksomhed vil afhængige af forholdene i arbejdsmiljøet.

Produkter for redning i trange rum

Img 3676 ok 20190918153947 OPT

Tripod Quapod Bridge-system

Redningsopgaver i ekstreme miljøer betyder ofte, at en tilskadekommen skal løftes op fra brønde, klipper, en kaj kant eller lignende. Avancerede redningssituationer som disse kræver brug af et stativ, quapod eller et større system som f.eks. Arachnipod bridge.

Vores sortiment på dette område er nøje gennemtænkt for hurtig tilpasning til forskellige situationer, og til at fungere effektivt under professionelle redningsindsatser. Se produkterne designet til dette formål nedenfor.

Tripod Quapod Bridgesystem produkter

Adobe Stock 314946706

Hypotermi

Redningssituationer i ekstreme miljøer omfatter også redning af våde og stærkt nedkølede personer, som skal transporteres over lange afstande. Det stiller høje krav til effektive hypotermiprodukter. Ferno Norden kan tilbyde et bredt udvalg af produkter og løsninger, der tager højde for faktorer som vind, lave temperaturer og nedbør.

Mild hypotermi

Ved mild hypotermi har man en kernetemperatur på 32-35 grader. Kroppen er kold, og har en øget hjerte- og vejrtrækningsfrekvens. En person med mild hypotermi vil opleve rystelser, intensiveret vejrtrækning samt øget puls og blodtryk. Man bliver apatisk og har svært ved at træffe rationelle beslutninger. I en sådan situation er passiv genopvarmning, varme drikke og næring normalt tilstrækkeligt.

Moderat hypotermi

Ved moderat hypotermi har kroppen en kernetemperatur på 28-32 grader. Vejrtrækningen bliver overfladisk. Hjertet slår langsommere, kulden nedkøler kroppen og man nærmer sig bevidstløshed. Situationen er alvorlig, og der er et presserende behov for medicinsk behandling. I denne situation er en del af behandlingen at tilføre ekstern varme.

Spørgsmål? Kontakt os direkte!

Ferno norden 31 preferred
qr code for Jennie Mortensen
Name
Jennie Mortensen
Position
Customer Service Manager
E-mail
jennie@fernonorden.com
Phone
+45 43 62 43 16
Ferno norden 28
qr code for Kent Juul Østberg
Name
Kent Juul Østberg
Position
General Manager
E-mail
kent@fernonorden.com
Phone
+45 20 81 12 41

© 2024 Ferno Norden